In articolul de mai jos vom arunca o privire asupra unei propuneri „de mijloc” interesante din partea Xiaomi si anume Xiaomi Redmi Note 9 Pro. Redmi este linia de buget a celor de la Xiaomi si mergand mai departe, cred ca nu e nici o greseala cand spun ca telefoanele Redmi Note sunt printre cele mai cunoscute si mai de succes ale firmei chinezesti, atat in lume cat si la noi in tara . Membrul cel mai puternic al seriei (momentan) este chiar telefonul avut la review, Xiaomi Redmi Note 9 Pro, varianta cu 6 GB RAM si 128 GB stocare. La momentul scrierii articolului acesta se poate gasi la un pret de aproximativ 1000-1100 de lei la eMag. Daca cauti accesorii (huse, display-uri, componente) pentru telefonul tau Xiaomi, cauta modelul tau aici.
Specificatii tehnice
- Exterior: Fata/spate Gorilla Glass 5, rama plastic; 165.5 x 76.7 x 8.8mm, 209 g;
- Ecran: 6.67 ” IPS LCD, rezolutie 1080 x 2400 px (395 ppi).
- Chipset: Snapdragon 720, procesor octa-core (2 x 2.3 GHz Kryo 465 Gold, 6 x 1.8 GHz Kryo 465 Silver); GPU Adreno 618.
- Memorie: 6 GB RAM, 128 Gb, micro SDXC slot.
- OS/Software: Android 10, MIUI 12.
- Camere spate: Principala: 64 MP senzor 1/1.72″ , pixeli 0.8 µm, 26 mm, f/1.9, PDAF; Ultra wide: 8 MP, senzor 1/4.0″, pixeli 1.12µm, 13 mm, f/2.2; Macro: 5 MP, f/2.4; Depth 2 MP, f/2.4; video 4K@30fps;
- Camera fata: 16 MP, senzor 1/3.06″, pixeli 1.0 µm; video: 1080P@30fps
- Battery: Li-Po 5020 mAh; Fast Charging 33 W;
- Securitate: Amprenta laterala;
- Conectivitate: 4G/3G/GSM; Dual SIM, Wi-Fi a/b/g/n/ac/6, GPS, Bluetooth 5.0, NFC, USB Type-C;
Prezentare produs
Asa cum ne-a obisnuit Xiaomi, telefoanele sunt dotate cu tot ce trebuie in cutie. Avem de toate- incarcator rapid de 33 W si o carcasa de plastic fumurie si care protejeaza destul de bine. Nu este carcasa cea mai aratoasa dar macar nu trebuie sa platim pentru ea.
Frontal, telefonul are un design deja obisnuit pentru anul 2020 si intalnit pe multe telefoane cu o camera frontala intr-un locas separat central. Varianta asta cred ca o gasesc cea mai ok din punt de vedere al uzabilitatii si compromisurilor facute.
Rama telefonului nu este cea mai subtire si nici nu putem sa emitem pretentii foarte mari avand in vedere pretul. Nu este insa nici foarte groasa si nu deranjeaza prea tare deoarece Note 9 Pro este destul de mare asa ca proportiile sunt ok.
Spatele telefonului este din sticla, usor curbat pe laterale si da impresia de terminal premium. Culoare alba cu care a venit telefonul este placuta ochiului dar nu va reusi sa ascunda urmele de amprente complet, in cazul in care decideti sa mergeti YOLO si sa il tineti fara carcasa. Nu sunt la fel de vizibile ca in cazul culorilor mai inchise dar tot reusesc sa strice impresia eleganta. Oricum, nu stiu cati curajosi vor fi sa il tina fara o carcasa, telefonul fiind destul de mare si alunecos. Eu am patit-o cu telefoane mai mititele si nu mai risc.
Tot pe spate avem si modulul foto, cu un design nu foarte interesant si destul de iesit in afara carcasei. Nu stiu cat se justifica protuzia deoarece camerele chiar nu sunt top of the line dar asta e trendul de anul acesta. Ai n-ai camera performanta, trebuie sa fie musai cat mai in afara carcasei.
Marginile telefonului sunt din plastic si au butoanele obisnuite. Pe partea dreapta avem si senzorul de amprenta, integrat in butonul de power. Amprenta functioneaza rapid dar eu unul nu sunt foarte impacat cu pozitionarea butonului, nu este tot timpul cel mai comod sa o apas. Bine ca face unlock este destul de rapid si este destul de incredere.