Camera foto si video
Modulul foto de pe spate este unul foarte simplu, practic avem doar o singura camera, cea pentru adancimea campului nefiind o camera propriu zisa
- Camera principala de 13 MP, 28 mm , f/2.2, PDAF;
- Camera Depth f/2.4;
Pe partea de video putem filma maxim 1080p@30fps, fara 4K si fara slow motion.
Pe fata avem o camera de 5 MP, diafragma f/2.2 care poate filma si ea la 1080p@30fps.
Cu un asemenea hardware, nu ne putem astepta la rezultate spectaculoase. Daca e soare afara, pozele sunt acceptabile si cam atat. Lentila nu este foarte luminoasa la f/2.2 si din aceasta cauza lumina disponibila influenteaza masiv rezultatele.
Pe partea de portrete rezultatele nu sunt prea reusite. Banuiesc ca o serie de factori contribuie la acest lucru, de la hardware-ul slab si pana la algoritmii folositi.
Fotografiile pe lumina slaba, sunt, dupa cum ma asteptam, zgomotoase si detaliile se pierd deseori in procesare. Telefonul nu are „Night Mode”, asa ca ne putem baza doar pe capabilitatile senzorului.
Pe partea de video mare lucru nu este de zis. E bine ca putem filma… 30 FPS in 2020 este foarte putin si as folosi-o doar pentru cadre statice si fara sa o misti stanga dreapta.
Legata de camera de pe fata nu am mare lucru de zis. Calitatea fotografiilor este slaba, oricum nu aveam asteptari.
Deci, pentru cine e telefonul acesta?
La 500 de lei cat costa acest telefon nu putem emite foarte multe pretentii. Nu este nici rapid, nici prea aratos, fotografiile sunt mai degraba slabe. Si atunci? Cui se adreseaza acest telefon?
In primul rand celor cu buget foarte redus dar aici lupta e apriga cu telefoanele alea chinezesti „no-name” si chiar cu telefoane SH. Faptul ca are NFC si o baterie incapatoare sunt niste atuuri importante pana la urma, deoarece putine telefoane in acest nivel de pret le au pe amandoua.
Ca alternativa am avea Samsung A20e. Specificatiile sunt asemanatoare, dar cu 3 GB de RAM si stocare de 32 GB plus NFC. La dimensiuni este insa mai mic si bateria are doar 3000 mAh. Pretul este ceva mai mare, pe la 540 de lei, dar probabil la anumite promotii se poate gasi la sub 500 lei.
In rest in acest nivel de pret, avem telefoane mult mai slabe, nici nu merita sa le mai amintesc.
Pana la urma pentru cine este acest telefon? Xiaomi Redmi 9C NFC l-as cumpara ca prim telefon pentru un copil sau mai ales pentru o persoana in varsta. Pentru cei din urma, viteza de reactie a telefonului si performanta nu sunt importante. In schimb, bateria uriasa si ecranul mare sunt chiar puncte importante pentru o persoana la varsta a treia (mai uita sa il incarce, vederea nu mai e cea mai buna). La fel ca si Redmi Note 8T, si Xiaomi Redmi 9C NFC se constituie intr-o propunere convingatoare daca bugetul tau maxim este 500 de lei.