Acum catva timp am scris un articol despre o bratare de fitness de la Xiaomi si anume Mi Band 4, un produs renumit atat pentru pretul foarte bun cat si pentru caracteristicile tehnice pe care le detine. De aceasta data ne vom indrepta atentia catre alt produs care are caracteristici mai pronuntate de smartwatch si care arata mult mai similiar cu un ceas. Produsul in cauza este MyKronoz ZeRound3 si ne-a fost oferit pentru review de catre GSMNet (vezi ceasuri smartwatch), unul dintre cele mai cunoscute site-uri din Romania de accesorii pentru telefoane si nu numai.

ZeRound3_front

De pe pagina producatorului aflam urmatoarele:

Founded in January 2013, MyKronoz is a Swiss company headquartered in Geneva that designs and develops wearable devices to expand and facilitate the connected experience of the smart generation. Bringing together the essence of watchmaking tradition and innovative technology, MyKronoz offers a full range of affordable and stylish wearables, spanning across 4 product categories: activity trackers, smartwatches, hybrid smartwatches and watch phones, all compatible with iOS and Android.

In 2017, MyKronoz ZeTime raised +$8M from over 40,000 backers in more than 100 countries. ZeTime has become the world’s highest funded hybrid smartwatch, the largest crowdfunding campaign ever from a European company and the most backed product of 2017.

Recunosc ca eu nu stiam prea mult de MyKronoz sau de produsele lor pana la ZeRound3 asa ca mi s-a parut o ocazie foarte buna sa vedem „cu ce se mananca”.  ZeRound3 pare sa aiba  caracteristici foarte interesante. Ca sa enumar doar cateva, ceasul promite o autonomie de 5 zile, posibilitate de a raspunde la apeluri telefonice si de a face apeluri  cu ajutorul microfonului si difuzorului incorporate, compatibil cu Google Assistant sau Siri – toate acestea la un pret excelent, undeva in jurul la 100 de EUR.  In acest buget in general gasim fitness band-uri si nicidecum ceva mai evoluat, care sa aduca a smartwatch. Si cum ZeRound3 promite destul de multe, am zis ca nu ar fi rau sa arunc o privire asupra lui. Foarte multe review-uri nu am gasit despre acest smarwatch asa ca in articolul de mai jos vom diseca ceasul in amanunt.

Prezentare produs – design si hardware

Ceasul vine intr-un ambalaj alb cu rosu, cu un aspect ingrijit si placut, cu atentie la detalii.

ZeRound3_box

In cutie alaturi de ceas gasim incarcatorul care este alcatuit dintr-un doc magnetic si un cablu USB. Acesta se conecteaza la doc printr-o mufa micro-USB iar celalalt capat se poate atasa la un incarcator de telefon sau la o intrare USB de la un laptop, PC, etc.

ZeRound3_box_openPartea frontala a ceasului este inconjurata de o rama facuta din metal, absolut spartana. Daca alte smartwatch-uri care merg pe modelul clasic, rotund mai vin cu diverse detalii pe margine, aici totul este foarte simplu. Poate prea simplu. Culoarea neagra mi se pare cea mai potrivita (ceasul mai este disponibil si intr-o varianta argintie), deoarece ecranul are o margine neagra si se va contopi astfel mult mai bine in „peisaj”. Diagonala carcasei este de 44 mm, plasandu-se intre dimensiunile deja clasice de 46 mm si 42 mm.  Practic au facut cost saving, lansand o singura diagonala.

ZeRound3_front_off

Ecranul AMOLED de 1.2 inchi are rezolutie de 390 x 390, care se traduce intr-o densitate de 326 PPI.  Ceea ce este foarte bine, daca ne gandim ca Apple Watch are aceeasi densitate!  Ecranul AMOLED este unul luminos, chiar si in situatii dificile de luminozitate puternica si imaginea este clara si detaliata. Pentru cei care vor sa faca „pixel-peeping”, le pot spune ca va fi o sarcina dificila!

ZeRound3_Bright_Light

Spatele ceasului adaposteste senzorul optic de puls si pinii responsabili cu incarcarea. Tot aici putem observa ca ceasul este „designed in Switzerland” si „assembled in China”. In partea de sus se poate vedea modulul de prindere al bratarii cu latimea de 22 mm, care ne permite schimbarea foarte usoara a acesteia, daca cea cu care vine ceasul nu ne incanta in mod deosebit. In spatele carcasei se afla bateria Li-Ion de 350 mAh si ni se promite o autonomie de 5 zile intr-o utilizare light.

ZeRound3_back

Bratara este facuta dintr-un silicon moale si confortabil, asa ca am reusit sa o fixez destul de usor astfel ca sa nu ma deranjeze la mana. Sistemul de fixare al bratarii este cel obisnuit dar as fi apreciat daca materialul folosit ar fi fost metalic si nu plastic.  Pe langa faptul ca este mai durabil, metalul este si mai stilat. Asa da o usoara impresie de ieftin. Din fericire, dupa cum am spus si mai sus, putem sa facem upgrade la o curea mai fancy destul de usor – latimea de 22 mm este probabil cea mai intalnita asa ca avem de unde alege!

Pe partea laterala a ceasului se afla situat orificiul microfonului si al difuzorului si butonul cu 2 functii – aprins/stins ecranul si back la ecranul principal din oricare ecran te-ai afla.  Grosimea ceasului este de 12.6 mm fiind destul de compact. Greutatea totala este de 57 de grame, nefiind nici foarte usor dar nici foarte greu si nu cred ca il vei simti la mana in purtatul zilnic.

ZeRound3_Mic

Pe partea interna stim ca ZeRound3 are 64 MB RAM si 256 MB ROM, niste numere destul de mici comparativ cu alte ceasuri smart de pe piata. Asta inseamna ca nu trebuie sa avem asteptari foarte mari in ce priveste raspunsul rapid si cursivitatea.

Ceasul este certificat IP67 ceea ce inseamna ca este rezistent la scufundare in apa pana la 1 m timp de 30 de minute. Pe de alta pare, in ghidul utilizatorului ni se recomanda sa il tinem la distanta de surse de umiditate sau zone umede. Drept urmare, ar trebui sa reziste unei caderi accidentale in apa (dulce) dar nu trebuie facut un obicei din asta :).