Ce inseamna cea mai buna carcasa sau husa pentru un telefon?
Cea mai buna carcasa pentru iPhone 5/5S – Review Element Case Ronin Ziricote Wood
Expresia „cea mai buna carcasa/husa” cand este vorba de un produs care nu poate fi cuantificat in termeni de performanta (MHz, GB/sec, unitati de texturare, etc) este, prin excelenta, o chestie de gust, subiectiva, cu alte cuvinte: „Beauty is in the the eye of the beholder”.
Daca ar fi sa o luam analitic, ar trebui sa stabilim ce e mai important pentru tine. Protectia pe care o ofera? Materialele din care e facuta? Aspectul, textura? Pretul?
E greu de definit ce inseamna „cel mai bun”, chiar daca incercam sa segmentam pe bucati proprietatile unui produs. Probabil, raspunsul este un mix intre toate cele insirate mai sus.
Dar pe langa toate caracteristicile fizice, eu as pune accentul si pe sentimentul pe care ti-l da un produs, placerea de a-l folosi zi de zi, stiind ca detii un lucru de calitate, construit cu pasiune si cu obsesiv de multa atentie pentru detalii.
Sentimentul pe care l-am avut cand am deschis cutia care continea carcasa Element Case Ronin First Edition iPhone 5/5s a fost similar cu bucuria avuta cand am primit primul calculator 486 DX1 sau cand am rulat GL Quake pe Voodoo 1. OMFG! What is this SHIT? E pe bune?
Dupa ce am terminat de insirat toate exclamatiile si onomatopeele pe care le stiam, m-am pus pe treaba la asamblat. Cred ca am pierdut 1h din cauza excitatiei momentului, tradusa prin „maini tremurande” :)
Continutul cutiei este premium la superlativ. Inclusiv felul cum se inchide cutia, ca un penar magnetic.
1. Vine cu o surubelnita hexagonala pentru cele 4 suruburi micute. Se poate vedea in prima poza de mai sus.
2. Doua suruburi extra, ca nasturii de la camasa, in caz ca pierzi vreunul sa ai de schimb.
3. Doua seturi de Rash Guards (negre si argintii) care se lipesc pe rama exterioara a telefonului. La ce folosesc? Pai in caz ca intra praf in carcasa, ele protejeaza rama telefonului sa nu se zgarie prin frecare cu carcasa. Lucru care mi s-a intamplat, de altfel la vechiul iPhone 5 cu o carcasa iFrogz full body.
4. Partea superioara si cea inferioara a carcasei sunt din „CNC machined aluminum”.
5. Partile laterale sunt din lemn exotic, de esenta tare, rezistent la putregai, numit „Ziricote Hard Wood”. De asemenea, si aceste elemente sunt modelate cu aparatura CNC, inclusiv gaurile pentru volum, silence. CNC inseamna „Computer Numerically Controlled” aka precizie maxima :)
6. Doua parti protectoare din piele pentru spatele telefonului. Pielea este de supercalitate cu o suprafata din plus Ultrasuede™, folosita la automobilele de lux. Ce este important de retinut este ca se lipesc pe spatele telefonului si se pot lipi/dezlipi de ori de cate ori e nevoie, atat timp cat suprafata adeziva nu prinde murdarie. Abia a 5-a oara am reusit sa o lipsesc cat de cat multumitor. E suficient sa gresesti la nivel de fractiune de mm ca sa nu se potriveasca perfect cu rama telefonului. Nici acum nu e ok 100%, se vede in a 2-a poza de sus.
7. Folie de protectie. Nu am lipit-o.
8. Servetel umed cu alcool izopropilic pentru a curata/degresa suprafetele pe care vei lipi back-cover-ul si Rash Guard-urile.
9. Stickere, manuale si alte hartiute.
Aceasta carcasa exprima rafinament, finete, precizie in constructie la nivel de aeronautica, cu alte cuvinte, calitate la superlativ. Aluminiul nichelat are o stralucire argintie discreta, fiecare element se potriveste ca o manusa in tot ansamblu, de la gaurile pentru jack, pana la butoanele de volum, silence, etc.
Lemnul exotic de esenta tare, Ziricote creste in Belize, Guatemala si peninsula Yucatan. Are o textura inchisa la culoare si zic ca arata mult mai bine decat versiunea din bambus a carcasei Ronin. De asemenea, este un pic curbat, oferind o priza foarte buna, pe langa senzatia placuta de lemn pe care o ai cand il tii in mana.
Spatele din piele combinat cu lemnul ii da un look retro, contrastat de aluminiul nichelat, care face parte din registrul modern.
iPhone 5/5S sunt niste bijuterii ale ingineriei si ale designului modern si, de multe ori, o husa/carcasa le stirbeste din frumusetea nativa. Aceasta carcasa este printre putinele care reuseste sa adauge valoare, stil si eleganta acestor telefoane.
Singurul minus este mai mult decat evident: pretul imens de 179$ (in SUA). Acest model prezentat in articol (cu lemn Ziricote) nu se mai fabrica, singura versiune disponibila pe site-ul www.elementcase.com fiind cea din lemn de bambus.
In incheiere
In incheiere, hai sa vedem cum a fost construita aceasta minunatie:
P.S:. Sugestii de alte huse daca pretul unui Element Case vi se pare nesimtit de mare, puteti cumpara de pe gsmnet.ro in sectiunea huse telefoane Apple.